”Afganistania on viime päivinä kuohuttanut tapaus, jossa väkijoukko hakkasi 27-vuotiaan naisen kuoliaaksi, sytytti tämän tuleen ja heitti ruumiin jokeen, koska naisen epäiltiin polttaneen Koraanin.

Välikohtaus tapahtui Kabulin keskustassa. Farkhunda -nimisen naisen murhasta on todisteena sosiaalisessa mediassa levinnyt kännykkävideo. Se näyttää myös, ettei poliisi puuttunut tilanteeseen millään tavalla.

Afganistanin presidentti Ashraf Ghani ja muut maan viranomaiset ovat tuominneet teon ja vaatineet että se tutkiaan.

Ghani selitti poliisin välinpitämättömyyttä tapauksen yhteydessä sillä, ettei Afganistanin poliisia ole koulutettu toimimaan vastaavankaltaisissa tilanteissa, sillä poliisilla on niin merkittävä rooli Talebanin vastaisessa sodassa.

"Lähes 90 prosenttia poliisin tehtävistä liittyy tällä hetkellä taisteluihin. Se ei ole poliisin perustuslaillinen tehtävä", hän sanoi toimittajille lauantaina.

Ghanin mukaan olisikin tärkeää, että poliisi voisi keskittyä aiempaa enemmän siviiliväestöön liittyvien tehtävien hoitamiseen.”

(Hesari 23.3.2015.)

Ashraf Ghani  ei taida ymmärtää mitä puhuu.

Joka tapauksessa jokaisen poliisin on ensisijaisesti pelastettava ihminen kuolemanhädästä, vaikka kuoleva olisi nainen ja poliisilla ei olisi siihen koulutusta. Poliisit, jotka katsovat toisen kuolemaa sivusta mitään tekemättä ovat verrattavissa eläimiin.

 Alla lainaus alun perin bangladeshilaiselta, nykyisin ruotsalaiselta lääkäri ja kirjailija Taslima Nasrinilta:

”Aikuistuaan ja päästyään opiskelemaan Taslima Nasrin tutki Koraania useilla oppimillaan kielillä ja tuli vakuuttuneeksi, että juuri Allah eikä kukaan muu, julisti naiset vähäarvoisiksi olennoiksi, joita miehet saivat kohdella mielivaltaisesti, pakottaa kantamaan burkhaa, piestä ja pitää orjinaan. ”

Jos naista saa kohdella noin, onko kovinkaan kaukana myöskään se, että hänet voi myös surmata.