Rahoituksen professori Vesa Puttonen Aalto -yliopistosta tunnustaa sijoittaneensa rahojaan kesällä Kreikan valtion obligaatioihin, joista luvattiin maksaa 26 prosentin vuotuinen korko. Sijoitustaan hän pitää varmana, koska “takuumiehinä” ovat veronmaksajat kautta Euroopan.

Siinä meillä esimerkillinen professori. Jos hänen kaltaisiaan “sijoittajia” toimii yliopistoissamme opettamassa uusia finanssialan taitajia, niin eipä meillä ole juurikaan lupaavaa tulevaisuutta edessämme.

Ihmeellisintä asiassa on täydellinen vastuuntunnon puuttuminen.

Varallisuutta omistava kasvattaa varallisuuttaan keinoista ja maksajista välittämättä. Ilmeisen yleistä maailmanlaajuisesti ja on yhtenä syynä maailman varallisuuden siirtymisessä enenevässä määrin ennestään rikkaitten omistukseen ja muitten köyhtymiseen, koska uutta jaettavaa syntyy rajallisesti. “Normaaleille “ kapitalisteille tuommoinen toiminta on jotenkin anteeksiannettavaa ja normaalia, mutta finanssialan opettajana toimivalle mielestäni ei.

Maailman jakaantuminen enenevässä määrässä köyhiin ja rikkaisiin on vaarallinen suuntaus, josta pitäisi päästä eroon.

Pahimmillaan seurauksena voisi olla viime vuosisadalla nähtyjen luokkasotien uusiutuminen tai ainakin suuria häiriöitä yhteiskuntien kehityksessä.