Eduskunta päätti  toisessa käsittelyssä lopullisesti Kouvolan hovioikeuden ja Kouvolan hallinto-oikeuden siirrosta Kuopioon. En käy tässä enää käsittelemään siirron tarpeellisuutta ja kannattavuutta koska kurat ovat jo housussa, mutta pari asiaa kaivertaa:

Onko Suomessa olemassa toista kaupunkia, jota olisi kohdeltu valtionhallinnon taholta yhtä kaltoin kuin Kouvolaa? Tuskin on. Kaupunkia rasittaa suuresti neljä vuotta sitten tehty kuntaliitos. Se ei olisi missään nimessä tarvinnut enää nyt puheena olevia supistuksia, kun myös hätäkeskus piti siirtää myös samaan Kuopioon. Aivan kuin päättäjillä ei olisi mitään käsitystä siitä, miten isoja imagollisiakin asioita suuret virastosiirrot ovat.

Kouvolassa on Voikkaan tehtaan alasajosta alkaen menetetty niin paljon työpaikkoja, että ihmetyttää jo se, että kaupunki enää ollenkaan tulee omillaan toimeen. Kaupunkilaiset helposti syyttelevät omia päättäjiään huonosta taloudenhoidosta. Ehkä viimeistään nyt olisi syytä alkaa etsiä osasyyllisiä myös hallitusvastuussa olevista puolueista. En muista kouvolalaisten politiikkojen puolustaneen omia laitoksiaan mitenkään innokkaasti, perussuomalaisia ja keskustaa lukuun ottamatta.

Mikä ihmeellinen talousvisio hallituksella on Kuopion suhteen, koska sinne pyritään keskittämään kaikki mahdollinen?

Yksi asia tässä tarinassa kuitenkin on myönteistä: meillä Kouvolassa voi parin vuoden kuluttua olla koko Suomen hienoin kirpputori entisen Kouvolan hovioikeuden tiloissa. Tyhjilleen jää nimittäin kaikkein parhain ja nykyaikaisin hovioikeustalo.