Lähinnä Kouvolassa toimiva KSS Energia ilmoittaa lopettavansa S- bonusten maksamisen sähköenergiasta. Syyksi se ilmoittaa halun tarjota yhtenäiset ja kilpailukykyiset hinnat asiakkailleen asuinpaikasta ja asiakasomistajuudesta riippumatta.

Osaksi tuo on ilmeisesti aivan totta. Kuluttajat ovat olleet hiukan eriarvoisessa asemaassa riippuen siitä, ovatko osuuskaupan asiakasomistajia vai eivät. Luultavasti kuitenkaan se ei ole ainoa syy, vaan suurin syy löytyy kaupungin koko ajan kiristyneestä omistajapolitiikasta. KSS-Energia on kaupungin toimesta ajettu niin tiukalle taloudellisesti, että sen on huolella mietittävä, mihin tulevina vuosina pennosensa panee.

Bonukset ovat olleet iso raha, koska miltei jokainen talous Kouvolan seudulla on osuuskaupan asiakasomistaja, ja siten oikeutettu bonukseen sähköstään. Se on ollut merkittävä syy monellekin valita sähköntoimittajakseen paikallisen sähkönmyyjän.

Bonuksesta luopuminen voi kuitenkin tulla kalliiksi KSS Energialle. Se ei enää tänä päivänä ole, piiloverotuksesta johtuen, Suomen halvimpia sähköyhtiöitä. Bonuksesta luopuminen vapauttaa pitkäaikaisen sähkösopimuksen tehneet sitoumuksestaan kesken sopimuskauden. Halvemmat hinnat voivat houkutella monet sanomaan sopimuksensa irti ja vaihtamaan uuteen sähköntoimittajaan. Juuri tällä hetkellä, kun sähkön hinnat ovat pitkästä aikaa laskeneet, sopimuksen uusiminen voi houkuttaa monia.

Liian pitkälle ajettu piiloverottaminen voi pitkän päälle kostautua kunnallisille sänkön toimittajille.