Vuoden 2012 loppupuolella EU:n velkakriisissä tuntui alkaneen suvantohetki. Herkimmät veikkaajat ennustavat jo kriisin olevan pikkuhiljaa ohitettu.
Onko kuitenkaan niin? Jo ensi vuonna on tulossa
 euromaille monia kriittisiä päiviä, kun velkamaiden pitäisi jostain löytää satoja miljardeja euroja lainojensa maksuun.
Suurimmat lainaerät lankeavat maksuun ensi vuonna Espanjalle, ainakin 116 miljardia euroa ja vuonna   2014 noin 87 miljardia euroa. Maa tuskin muuten selviää, kuin pyytämällä EU:n apua.  Myös Italia on pahassa pulassa, vuonna 2013 sen lainoja lankeaa maksuun ainakin 214 miljardia euroa ja vuonna 2014 155 miljardia.  En yhtään ihmettele, jos sieltäkin pyydetään apua.
Myös Irlanti ja Portugali tarvitsevat vuonna 2013 runsaasti uutta lainaa, Portugali noin 16 miljardia euroa ja Irlanti vuoteen 2014 mennessä noin 15 miljardia euroa. Lisäksi on muistettava, että ei Kreikkakaan ole vielä kuivilla, velkaa on miltei sama määrä kuin kriisin alussakin.
Vanhan Elon laskuopin mukaan laskeskellessa, ei näytä ollenkaan siltä, että kriisistä olisi selvitty. Paremminkin epäilyttää, että pahin on vielä edessäpäin.

Seuraavaksi  aiheeseen sopivat lainaukset parilta entiseltä presidentiltä:  Kekkonen sanoisi varmasti  ”saatanan tunarit” ja lähettelisi hallituksen suuntaan kiukkuisia paimenkirjeitä.  Presidentti Koivistokin ehkä  sanoisi  ”jotakin tarttis tehrä
”.