Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle mm. Kääpälän kirjaston lakkauttamista. Kaupungin talous on  niin kurjassa kunnossa, että lakkautukset katsotaan tarpeellisiksi. Katsotaanpa numeroitten valossa, korjaantuuko kaupungin talous parin pienen kirjaston lopettamisella.

Kääpälän kirjaston lakkautuksella on ajateltu saatavan 16,691 euron säästöt. Palataan ko. lukuun myöhemmin.  Koko Kouvolan kaikki kirjastot lakkauttamalla saataisiin kaupungin menoja pienennettyä  noin 1 % . Kääpälän kirjaston lakkautuksella saadaan säästöä aikaan 0,0027 % kaupungin talousarviosta.

Kaikella kunnioituksella: tuskinpa kaupungin talous juurikaan kohenee.  Sitten palataan vielä tuohon laskettuun 16.691 euron säästöön. Kirjastoa varten saadaan valtionapua 34,08 prosenttia.  Kirjaston hoitaja pitää työllistää johonkin muuhun kirjastoon.  Kirjaston tilavuokra siirtyy koulun maksettavaksi, elikkä se maksetaan vain kaupungin toisesta taskusta toiseen. Kirjastoauto, joka tulisi korvaamaan lakkautuvia kirjastoja vaatii yhden lisäkuljettajan, eikä se muutenkaan liiku maksutta.  Todennäköisesti ainakin Kääpälän kirjaston lakkauttaminen tulee kaupungille kalliimmaksi kuin sen pitäminen.

Lisäksi on kokonaan jäänyt kirjastoista tehdyssä selvityksessä huomioimatta, että Kääpälän kouluun muuttavat tämän vuoden syksyllä myös Tuohikotin koulun oppilaat.  On suuri pettymys heille, jos kirjastoa ei silloin olekaan.

On kyllä syytä etsiä viisaampia säästökohteita, tällaisilla säästöillä ei kaupungin taloutta ikinä pelasteta. Säästöjä on haettava sieltä, missä kaupungin rahaa liikkuu miljoonatolkulla. Nyt ammutaan vaan tykillä itikoita ja saadaan aikaan jälleen lisää kiukkuisia kaupunkilaisia.