Velkakriisin kehittymistä seuratessa tuli kurkistettua tilastojen maailmaan, jotta tajuaisi vähän missä maailman varallisuus on olemassa. Eiväthän kaikki voi olla velkaantuneita, jonkun on pystyttävä myös lainoja antamaan.

Suurin rahoittaja kaikelle taitaa olla Kiina. Sen talous on pitkään ollut ylijäämäinen. Vienti vetää ja sen valuutan, yanin arvo on pidetty keinotekoisesti alhaalla viennin tukemiseksi. Lisäksi Kiinassa on noin miljoona henkilöä, joilla jokaisella on vähintään miljoonan euron varallisuus, yhteensä ainakin yli 1000 miljardia euroa. Lisäksi miljardöörienkin määrä lasketaan jo sadoissa.

Vaikka kansa keskimäärin on köyhää, valtion, sijoittajien, teollisuuden ja yksityisten rikkaitten kiinalaisten yhteinen sijoitettava varallisuus liikkuu jo satumaisissa summissa. Jotkut talousviisaat pitävätkin Kiinan kasvavaa varallisuutta suurena syynä tämän hetkisiin maailman talousongelmiin. Saatu raha kun pitää aina sijoittaa jonnekin kasvamaan, muuten inflaatio alkaa nakertaa pääomaa pois. Rahaa on ollut liian helposti saatavilla, Kiinan ja muitten varakkaitten sitä auliisti tarjotessa. Amerikan Yhdysvallat ja EU:n miltei kaikki valtiot ovat ottaneet tarjouksen vastaan, harkitsematta tarpeeksi tarkkaan kuinka velka saadaan maksetuksi. USA:n kohdalla puhutaan jo maasta, jonka Kiina kohta omistaa kokonaan.

Kiina on käyttänyt varallisuuttaan aika vähän sijoituksiin kotimaassaan. Parempi tuotto on ollut helposti saatavissa muualta.  Se on satsannut pääomia ulkomaille myös mielenkiintoisella tavalla, ostamalla viljelysmaata Afrikan valtioilta ja myös Etelä-Amerikasta.  Mm. Argentiinassa on kiinalaisten omistamaa maata lähes Belgian kokoinen pläntti.  Sato rahdataan vuosittain Kiinaan, jossa oma viljelysmaa ei enää riitä kansan ruokkimiseen.

Kiinassa siis riittää potentiaalia vaikka mihin. Pitäisiköhän Kouvolan kaupungin johto lähettää kuitenkin jälleen Kiinaan , paremmin eväin kuin edellisellä kerralla, sekä ketunhännät kotiin jättäen?