Terveyspalvelujen kehittämisen myötä on kuvaan astunut uusi tuote, terveyskioskit. Kioskit tulisivat olemaan pienimuotoisia, vilkkaalla liikepaikalla toimivia terveysyksiköitä, joissa mitattaisiin verenpaineita, sokeriarvoja, annettaisiin rokotuksia, terveysneuvontaa ja ehkä suoritettaisiin pieniä toimenpiteitä. 

Oikein hyvä ajatus, kenen sitten lieneekään. Keksijä ansaitsi miltei mitalin, ellei kyseessä olisi selvä plagiointi. Tämmöisiä "terveyskioskeja" on nimittäin ollut olemassa jo iät ja ajat. Ainakin maaseudun neuvoloissa on terveydenhoitajat tehneet juuri tätä samaa työtä kaikelle väestölle ja sen lisäksi hoitaneet vielä neuvolatoiminnan. Lukemattomat vaivat ovat tulleet hoidetuiksi huippupätevien ammattilaisten hoitamina. Kallista terveyskeskuksien lääkäriaikaa on säästynyt ja potilaat ovat säästyneen turhalta ja kuluttavalta matkustelulta.

Nyt neuvoloita ollaan lopettamassa, jotta saataisiin säästymään rahaa uusien terveyskioskien perustamiseen Lisäksi ne perustetaan kokonaan muualle kuin nykyiset, palvelemaan markettien ja liikenteen asiakkaita. Periaatteena lienee: samalta tiskiltä makkarat ja kaljat, lotot ja äitiysneuvonta. Tutkimattomat ovat herrain tiet!