Parkkisakoista näyttää tulleen elämääkin suurempi kysymys. Vuorollaan asiaan ottavat kantaa eduskunnan perustuslakikomitea ja korkeimman oikeuden sekä tasavallan rouva presidentit. Kiistellään, saako yksityinen firma määrätä maksettavaksi rangaistuksen luonteisen parkkisakon, kun perustuslain mukaan rangaistuksen voi määrätä vain viranomainen.

Kysymyksessä ovat yksityisalueet, joitten valvontaa ollaan antamassa yksityisten yhtiöitten hoidettavaksi. Kumma juttu on se, että kukaan ei ole ainakaan tietääkseni ehdottanut asian ratkaisuksi seuraavaa:

 Kaupungit, joille valvonta on yleisesti annettu, tarjoavat jo olemassa olevaa palveluaan myös yksityisille.Laaditaan sopimus, jolla yksityinen taloyhtiö, parkkihalli tai muu parkkitilan omistaja luovuttaa pysäköinnin valvonnan alueellaan kaupungin hoidettavaksi. Jo olemassa olevat "parkkipirkot" valvovat ja sakottavat, eikä kenelläkään ole mitään sanomista asiaan. Muutama työpaikka tulisi lisää ja vielä sellaisia työpaikkoja , jotka varmasti kannattaisivat itse itsensä ja luultavasti toisivat kaupungeille voittoakin. Eikä tarvitsisi pähkäillä perustuslakiongelmia. Sopimuksia voisi kertyä joka kaupungissa aikamoinen kasa, mutta ymmärtääkseni sama on tehtävä myös yksityisen yrityksen kanssa.