Kouluverkkosupistusten päätöksentekoon liittyen  on kaupungin päätöksenteossa  muhimassa kaikkien lehmäkauppojen äiti. Ainoatakaan järjellistä syytä Kääpälän koulun sulkemiseen Tuohikotin sijaan ei ole vielä kukaan pystynyt esittämään. Silti valtuustoryhmissä vakavasti näytetään harkitsevan, keskustan rajusta painostuksesta, Kääpälän lakkauttamista.

          Vaikea onkin käsittää täysin paradoksaalista, järjenvastaista tilannetta: käynnistetään erittäin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa iso ja kipeä hanke, jolla lasketaan päästävän 2,3 miljoonan euron säästöön kaupungin taloudessa. Sitten astuvat päättäjät peliin ja hämmentävät soppaa niin, että kaupunki jääkin asiassa hyvässä lykyssä miljoonan ja ylikin tappiolle.

                 Minulle sopii hyvin, vaikka rakennettaisiin kokonaan pari uutta koulua, jos rahoitus tulee vaikka jonkun mesenaatin pussista. Kovasti kuitenkin olen sitä mieltä, että meitä mesenaatteja tarvitaan tasan 88.500

henkeä, eikä meillä varmasti ole haluja kustannella puoluepoliittisia ja nurkkakuntaisia haihatteluja. Ainakin katson aivan kohtuulliseksi, että jokainen kouvolalainen, joka on äänestänyt niitä valtuutettuja, jotka tässä asiassa tuhlaavat rahojamme enemmän kuin kiinalaisiin konsanaan, kiikuttaa narisematta kaupungin kassaan kukin ainakin 500 euroa. Muita asiassa ei saa rangaista.

                 Jos jollakulla on esittää asiassa yksikin järjellinen syy, pyytäisin  tuomaan sen muillekin tiettäväksi. Pyydän kaikilta  julkisesti anteeksi, jos osoittautuu, että tämmöisiä syitä on olemassa. Päättäjille muistuttaisin, että 2,5 miljoonaa euroa, joka vähimmillään menee Tuohikotin koulun kunnostukseen ja päiväkodin ja kirjaston siirtoon jonnekin muualle, on ainakin minusta niin iso raha, että sen suoranainen tuhlaaminen kuulostaa miltei rikokselta. Ei sovi edes epäillä, etteikö sille löydy järkevämpääkin käyttöä.

Asioita on myös joskus väkisinkin osattava panna oikeaan tärkeysjärjestykseen.

 

 

 

Veikko Kärkkäinen