Huuto  Oletteko muuten huomanneet, ystävät hyvät, että EU:n komissiossa laaditaan parhaillaan direktiiviä, joka rajaisi jokaisen suomalaisenkin vapaa-ajan kalastajan vuotuisen saaliin 15 kiloon. Rajan ylittyessä saalis tulisi ilmoitusvelvollisuuden alaiseksi. Kaikki kalat laskettaisiin mukaan, niin kiisket, särjet kuin lohetkin ja ne olisi kaikki lajiteltava ja punnittava lajikohtaisesti. Kun kurkun käyryyksistä päästiin eroon , niin tässä on tulossa uusi riesa.   Kun Eu:n direktiivit menevät vielä Suomen lakien yläpuolelle, niin keinot  tämän direktiivin jossain muodossa toteutumista on paha estääkään.

Voi pyhät hyssykät! Nyt olisi aika mitata jotain järkevää ulos meidän omista euroedustajistamme. Käykööt vaikka syömälakkoon, tai kieritelkööt itsensä tervassa ja höyhenissä ja sen jälkeen menkööt istumaan täysistuntoon kunnon protestina. Direktiivi, jos sitä  yleensäkin tarvitaan,  on muokattava sellaiseksi, että se koskee vain niitä maita, mm. Saksaa, jossa kalakanta on todella kuolla sukupuuttoon. Suomessa, ainakaan sisävesillä, ei särki- ja ahvenkannat juuri uhanalaisia ole. Suomi on jätettävä direktiivin ulkopuolelle.

Kuka sitten tämmöistä lakia valvoisi? Kalastuksen valvojatko? Eiväthän he edes entisiä velvollisuuksiaan saa täytettyä. Heille luodut resurssit ovat aivan riittämättömiä. Suomessa kalastetaan surutta ilman lupia, kielletyissä paikoissa, kiellettyyn aikaan ja kiellettyjä kaloja. Kalastuksen valvonta pitäisi meillä kiireesti saada samalle tasolle kuin metsästyksen valvonta, joka toimii miltei kiitettävästi koko maan alueella.   Uuden direktiivin myötä uusia valvojia pitäisi palkata todella paljon, ehkä tuhansia. Siltikään ei millään voida valvoa kalastusta riittävän kattavasti tuhansien järvien ja satojen tuhansien kalastajien maassa. Lisäksi se maksaisi maltaita.

Tämmöiset päätökset aiheuttavat entistä enemmän Eu- kriittisyyttä kansalaisissa. Ei pidä ihmetellä, miksi mm. perussuomalaiset lisäävä koko ajan kannatustaan. EU:n byrokratia mielettömine päätöksineen koko ajan tuputtaa heille sitä lisää.

Lisäys 12.2.2009. Komision tiedottajan mukaan  direktiiviä ei suunnitella ollenkaan järvialueita koskevaksi. Samoin hän kiistää myös ns. 15 kilon rajan. Säädös tulisi koskemaan pelkästään merikalastusta ja lähinnä vain turskan ja ankeriaan pyyntiä Pohjanmeressä ja Itämerellä.  Lähtökohtaisesti kuulemma syyllisiä ovat saksalaiset vapaa-ajan kalastajat, jotka pyytävät (muiden kalalajien lisäksi) jopa 3 miljoonaa kiloa ??? turskaa vuosittain.  Suomen maa- ja metsätalousministeriö tuntuu, ainakin vielä, suhtautuvan epäluuloisesti komission tavoitteisiin, mikä allekirjoittaneenkin mielestä osoittaa suurta viisautta.  Nähdään, mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan.