Joulu on takana päin, vuosikin vaihtunut ja uudet muikut odottavat jälleen pyytäjiään.

 Eläkeläisten osalta mikään ei ole muuttunut, vaan selvä syrjiminen jatkuu entisellään. Työeläkeindeksi on edelleen muuttamatta, ja verottajan laskurin mukaan sama, n. +5-6 prosentin ero palkkatulosta tehtävään verotukseen säilyy myöskin. Näyttää siltä, että on kohta aika ryhtyä sanoista tekoihin.  Seuraavassa pari ideaa, joita kannattaa ehkä ainakin harkita:

Mielenosoitukset Helsingissä.

Ensi syksynä, sinä päivänä kun eduskunta aloittaa istuntokautensa, kaikkialta Suomesta eläkeläiset kokoontuvat mielenosoitukseen eduskuntatalon eteen. Jos vaikkapa joka toinen eläkeläisyhdistys saa liikkeelle yhden bussilastillisen, niin väkeä on todella paljon. Sen jälkeen jokaisena eduskunnan istuntopäivänä on vähintään yksi bussilastillinen väkeä eduskuntatalon edessä tai lehtereillä mielenosoituskylttien kanssa. Tämä mielenosoitus jatkuisi niin kauan, kunnes eduskunta saattaisi eläkeläisten asiat tyydyttävään päätökseen. Kun porukka olisi paikalla esim. Savosta, silloin savolaiset eläkeläiset  kutsuisivat kuultavakseen oman alueensa  kansanedustajat. Reissusta pitäisi samanaikaisesti tehdä myös virkistysmatka. Siihen pitäisi liittää mukaan myös muuta ohjelmaa, esim. Seurasaaressa käynti, Ateneumissa taiteen tarkastelua, Korkeasaaressa käynti, Kekkosen kotimuseossa käynti, ostoskäynti Kehä kolmosen varren suurissa kauppakeskuksissa, ym. ym. Näin ollen kynnys lähteä mukaan mielenosoitukseen madaltuisi, ja homma toimisi osanottajien kannalta mielekkäällä tavalla. Lyötäisiin kahta kärpästä samalla iskulla. Normaalistihan eläkeläisten kynnys lähteä mukaan mihinkään mielenosoituksiin on poikkeuksellisen korkea.

Boikottikuukausi.

Jonain ennaltasovittuna kuukautena,( esim. lokakuu), eläkeläiset pidättäytyisivät kaikesta muusta kulutuksesta, kuin aivan välttämättömistä ruoka- yms, ostoksista. Missään ei matkustettaisi, ei käytäisi teattereissa, ravintoloissa, tansseissa, eikä tehtäisi mitään kodin hankintoja. Ainoastaan kirkko ja omien järjestöjen toiminta jätettäisiin boikotin ulkopuolelle.  Jo yhdenkin kuukauden täydellinen boikotti ravistelisi koko maan taloutta ja toisi samalla selväksi, että eläkeläisetkin ovat kuluttajina todella varteen otettava joukko.

Boikottikuukausi ei vaatisi eläkeläisjärjestöjen sitouttamista asiaan, vaan jokainen voisi boikotoida yksityihehkilönä. Hyvä, koko maan laajuinen tiedotus olisi välttämätön asian onnistumiselle. Jos yksi kuukausi ei tuottaisi toivottua tulosta, voisi boikotin helposti uusia parinakin kuukautena vuodessa.

Mietiskellään..... ja pannaan toimeksi.